2020-08-18 07:33:58• hírek • Bede Emőke

Több mint hatvan fertőzöttet kezelnek a Szatmár megyei kórházakban

Noha Szatmár megyét hosszú heteken át példaként hozták fel, ha a járvány kordában tartásáról volt szó, nemrégiben nálunk is megugrott az igazolt fertőzések száma, alig pár nap alatt 172-re nőtt a koronavírus megjelenése óta azonosított betegek száma. Csak az elmúlt négy napban közel 30 új esetre derült fény, ennek okán pedig gyorsan fogynak a kifejezetten e páciensek számára fenntartott ágyak is.

A Szatmár megye területén található egészségügyi intézményekben jelenleg 64 fertőzöttet tartanak orvosi megfigyelés alatt, további 13 személy pedig otthoni elkülönítésben várja, hogy szervezetéből eltűnjön a vírus. Utóbbiakat egyébként rendszeresen ellenőrzik a közegészségügyi igazgatóság munkatársai és a rendvédelmi szervek is.


Az esetszámok hirtelen megugrása miatt ismét aktiválni kellett a Nagykárolyi Városi Kórház intenzív osztályát, és amennyiben a meredeken emelkedő mutató továbbra is nyílegyenesen halad felfelé, akár az is előfordulhat, hogy az egészségügyi intézményt ismét kifejezetten a fertőzöttek kezelésére berendezkedett, úgynevezett támogató kórházzá minősítik át – hangzott el a megyei vészhelyzeti bizottság heti ülésén.


Tekintettel arra, hogy az augusztusi hónapban több kulturális és vallási esemény is lesz, Radu Bud prefektus ismételten arra kérte ezen programok szervezőit és résztvevőit, hogy tartsák tiszteletben a járványügyi előírásokat. Annál is inkább, mivel a magas kockázatú, forgalmas helyszíneken a továbbiakban is folytatódnak, mi több, fokozzák a hatósági ellenőrzéseket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: